Όσο πιο ψηλά…τόσο πιο θηλυκά!
3 / Οκτωβρίου 2018

Όσο πιο ψηλά…τόσο πιο θηλυκά!

Οι ορθοπεδικοί θεωρούν ότι τα ψηλοτάκουνα παπούτσια, είναι υπεύθυνα για τις βλάβες των πελμάτων καθώς και για το 80% των διαστρεμμάτων. Τα ψηλοτάκουνα παπούτσια όμως, πρωταγωνιστούν στην συλλογή μας. Ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι είναι σύμβολο του sex, της εξουσίας και ότι τονώνουν την αυτοπεποίθηση μας.

  • Το ύψος λοιπόν δεν θα πρέπει να αναιρεί την άνεση από ένα παπούτσι, εάν αυτό είναι φτιαγμένο σύμφωνα με τις παρακάτω προδιαγραφές:
  • Στρογγυλεμένες άκρες, για να μην πιέζονται τα δάχτυλα και δημιουργούνται κάλοι, που πολλές φορές χρήζουν χειρουργικής επέμβασης.
  • Υπερυψωμένο το μπροστινό μέρος του παπουτσιού, τόσο όσο να μην ξεπερνά η κλήση του πέλματος τους τέσσερις πόντους. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η μεγάλη ανύψωση της φτέρνας και έτσι δεν έχουμε παραμόρφωση δαχτύλων, δυσμορφίες αστραγάλων και καταπόνηση των μυών της μέσης(οσφυαλγία).
  • Η κάτω επιφάνεια του υποδήματος πρέπει να είναι φαρδιά, έτσι ώστε να μην περιορίζει το εμβαδόν στήριξης του ποδιού, που είναι το κύριο χαρακτηριστικό που αισθανόμαστε φορώντας μια απλή γόβα, με αποτέλεσμα την αστάθεια στο βάδισμα μας και συχνά διαστρέμματα.
  • Ειδικοί δερμάτινοι πάτοι στο εσωτερικό του παπουτσιού, για να εμποδίζουν την ολισθηρότητα του πέλματος. Το αφρώδη υλικό που διαθέτουν οι ανατομικοί πάτοι, ανακουφίζει τα πέλματα από τους πόνους στα δάχτυλα και στις φτέρνες.

Εμείς στο κατάστημα Τατόγλου, προτείνουμε μία σειρά από ψηλοτάκουνα, που πραγματικά θα τα λατρέψετε, προσφέροντας σας ανάλαφρο και ασφαλέςάνετο βάδισμα.

Δείτε κάποια ψηλοτάκουνα, θηλυκά και ανατομικά μοντέλα μας