Επιλέγοντας την σωστή γόβα!!!
30 / Νοεμβρίου -1

Επιλέγοντας την σωστή γόβα!!!

Αρχικά, οφείλουμε να τονίσουμε το γεγονός πως η επιλογή ενός παπουτσιού είναι προσωπική και μοναδική για τον καθένα. Πρέπει να σιγουρευτούμε πως δεν θα νιώσουμε αμήχανα με την επιλογή μας αλλά αντίθετα, ότι θα αποπνέουμε μια αυτοπεποίθηση μέσα σε αυτά.  

Το αμέσως επόμενο απαραίτητο στοιχείο που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή μιας γόβας, είναι το πόσο βολική είναι. Είναι σημαντικός ο αέρας που θα αποπνέεις με αυτή, αλλά ομολογουμένως, πρέπει να ελέγξουμε και το πρακτικό κομμάτι. Μπορείς να εξετάσεις το πάτημα της, να περπατήσεις όσο περισσότερο μπορείς στο σπίτι για να τη δοκιμάσεις, να δεις αν το ύψος του τακουνιού είναι κατάλληλο για εσένα. Λίγη πρόβα μπροστά από τον καθρέφτη δεν έβλαψε ποτέ κανέναν, όλοι το ξέρουμε αυτό. Αν δεν είσαι οπαδός για παράδειγμα των πολύ ψηλών τακουνιών, τότε μπορείς να προτιμήσεις μια γόβα με χοντρό τακούνι. 

Έπειτα, θα κοιτάξουμε το πόσο πρακτική είναι η επιλογή που θα κάνουμε. Με άλλα λόγια, να δούμε σε ποιες κατηγορίες θα έμπαινε το συγκεκριμένο παπούτσι. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να το βάλεις στη δουλειά σου ή μόνο στις βραδινές εξόδους; Είναι κατάλληλη για βραδινές εξόδους ή μόνο για ιδιαίτερες περιστάσεις;. Οφείλουμε να εξετάσουμε λοιπόν σε τι βαθμό θα μας φανεί χρήσιμη η συγκεκριμένη επιλογή.

Κατόπιν, ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι το μέγεθος του παπουτσιού. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέγουμε παπούτσια που ταιριάζουν στο μέγεθος του ποδιού μας, καθώς αυτά που μας εφαρμόζουν τέλεια είναι και αυτά που θα χρησιμοποιήσουμε περισσότερο και έχουν λιγότερες πιθανότητες να μας ενοχλήσουν στο περπάτημα.

Επιπλέον, πρέπει να προσέξουμε πολύ την κλίση του τακουνιού. Δεδομένου ότι με τις γόβες το σώμα μας παίρνει μια πιο ορθή κλίση, οφείλουμε να παρατηρήσουμε καλά την κλίση που έχει το τακούνι. Μπορούμε επίσης, να ελέγξουμε τη φιάπα του παπουτσιού. Κάποιες γόβες δεν διαθέτουν φιάπα καθόλου, πράγμα που τις κάνει αρκετά δύσκολες στο περπάτημα

Ένας ακόμη τρόπος να διαλέξεις τις σωστές γόβες, είναι να κοιτάζεις την ποιότητα. Δεν εννοούμε φυσικά να διαλέγεις τις πιο απλησίαστες οικονομικά. Αντίθετα μάλιστα, προτίμησε να διαλέξεις μια γόβα που έχει το αγαπημένο σου υλικό, όπως για παράδειγμα, το βελουτέ, το δερμάτινο, το λουστρίνι, -όποιο κι αν είναι αυτό- προσέχοντας να φαίνεται ποιοτική..

Το κλειδί για την κατάλληλη επιλογή γόβας, είναι να επιλέξεις κάτι που πραγματικά σου αρέσει, πρεσβεύει το προσωπικό σου στυλ και σε γεμίζει αυτοπεποίθηση όταν το φοράς. Άλλωστε, όλοι ξέρουμε πως οι γόβες δεν περνάνε ποτέ απαρατήρητες.